Hemma igen…

Hej igen alla goa scoutkompisar.

Som kanske en del av er sett och någon hört så är i princip hela vår familj samlad på hemmaplan igen. Det är bara My som fattas men hon kommer med övriga gänget i morgon EM. Jag skulle egentligen ha varit kvar i Skåne 2 veckor till men jag har haft en jäkla envis förkylning som inte ville ge sig så jag valde att avbryta och åka hem – 4 veckor i ett kallt, regnigt och blåsigt Skåne räcker mer än väl! Men innan vi åkte hem fick vi iallafall se en del av det färdiga läger som vi varit delaktiga i att bygga.

Jamboreen är en enorm upplevelse, och säkert ännu mer enorm som deltagare då man får ta del av alla aktiviteter. Som besökare får man ju bara se en del av vad en VärldsJamboree egentligen är. Men när man går på campen mellan tältbyarna och man hör hälsningar och konversationer på nästan all världens språk – då kan man få en liten hint om vad det egentligen går ut på: att möta nya människor och få nya kompisar! Och det är så lätt att knyta nya kontakter, speciellt när man står i kö! Oavsett om det är för att få mat, eller lämna ifrån sig disken, eller betala sina varor i scoutshopen, eller… – det finns alltid någon i närheten att prata med. Och ingen är rädd att ta kontakt, alla är öppna och glada. Helt suverän stämning bland alla deltagare. De enda som var lite sura och griniga ibland var nog vi byggare, allt flyter inte direkt smärtfritt när man bygger ett läger av den här storleken. Kan det på något vis krångla så gör det! Men det mesta går att Fixa!

Sätter in ett par bilder, den ena en bild på raden av flaggor som prydde ”centrum”. Den andra en stilstudie av hur man ser ut efter att man kört färgspruta och målat friggebodar med falurödfärg en dag.

Harebraallihopa, kram – Toker!

WorldScotJamboree 2011

Rödfärgsproffset!

2 reaktion på “Hemma igen…

  1. Hon jobbade på som bara den, duktig tjej/monika Mikaels mamma

    • En av de andra byggarna sa att när My gick över från byggare till lägerdeltagare så försvann halva styrkan i hennes lilla grupp! Ändå var det bara hon som försvann och tre stora starka stockholmspojkar var kvar på avdelningen… //tobbe

Kommentarer inaktiverade.