jamboree news

Hej alla goa rumpmasar!

Och naturligtvis Hej till er andra som läser vår sida.

Vi är några stycken som för tillfället befinner oss i Skåne. Varför då? undrar ni kanske, skåne ligger ju så jäkla avsides… Och så pratar dom jäkligt konstigt där… Jo, visst ligger det lite på sidan av, men för tillfället är det så att om man är scout är det i skåne man SKA vara.

Vi är ett par hundra scouter som jobbat i ett antal veckor och byggt det som kommer att bli skånes 4.e största stad – sveriges 25.e största… WorldScoutJamboree 2011. Vi är ca 6 stycken från våra trakter som varit med och byggt, plus ett antal ansikten som man känner igen från  Nornhajken – Jonathan från Hönan Agda bland annat. Under de senaste veckorna har vi snickrat, målat, grävt, kopplat el, ätit god mat (om man ska bli sjuk ska man bli det i Kristianstad – kanongo mat på sjukhuset!) Men nu är det vår egen lilla restaurang, plats för ca 4000 sittande gäster,  som står för maten. Så nu köar vi för ”sisådär” skolmat…  Men de flesta i köket är frivilliga amatörer så vi hoppas att det tar sig.

Igår kom alla funktionärer. Så från att ha varit en liten gemytlig grupp på 2-500 personer exploderade det med tält igår – ca 6000 funktionärer från hela världen: Gambia, Brasil, USA, Säter, Irland, bara för att nämna några. Idag kommer de svenska deltagarna, ca 4000 . Men det är i morgon, onsdag, som det händer rejält. Då kommer våra utländska vänner. Så på onsdag kväll inviger vi jamboreen med ca 40 000 personer på plats. Plus att det kanske kommer några besökare, vet ej hur många det blir.

Vi är ett gäng som byggt friggebodar inför lägret. Dessa ska användas som kiosker, förråd, vaktkurer osv. Totalt har vi byggt och målat 52 små hus! Och My har målat nästan allihop själv. Faluröda naturligtvis! I går kväll var vi några stycken byggare som var på en liten tur på området och besökte bla stora scenen. Jag har blivit bekant med en kille som jobbar på företaget som bygger scenen, så vi fick en guidad visning bakom kulisserna – helt suveränt kul. Så enormt mycket teknik och datorer och högtalare och vajrar och… Ljudanläggningen är på helt otroliga 500 000 watt. Man fattar inte hur mycket det är förräns man stått själv framför scenen och ljudkillen bara skruvar på ”lite grann” för att testa – helt enorm upplevelse.

Jag hoppas få tillgång till en dator med lite mer program så att jag kan lägga in lite bilder framöver, annars fixar jag det när jag kommer hem.

Allt för denna gång, jag hoppas få tillfälle att rapportera till er fler gånger under lägret.

Kramochharebra// toker

En reaktion på “jamboree news

Kommentarer inaktiverade.