Att vara scout

Scouterna gör unga redo för livet! Det syns inte alltid utanpå, men vi är många som vet hur det känns. Att uppleva äventyr tillsammans med andra i en stor internationell gemenskap och samtidigt växa som människa. Att vara scout. Det finns 38 miljoner scouter världen över, varav ca 70 000 i Sverige. Scouterna vill ge barn, ungdomar och vuxna i hela samhället möjlighet till en utvecklande och rolig fritid.

Scouternas aktiviteter genomförs i små grupper, patruller, där alla får synas och vara delaktiga utifrån sina egna förutsättningar. Scouterna har ingen avbytarbänk. Våra medlemmar uppmuntras att påverka vad som händer i samhället, både i området där de bor och i världen. Scouterna kämpar för en bättre värld där alla människor är lika mycket värda och mår bra.

Scouterna finns till för och leds av unga med stöd av vuxna. Vår verksamhet är bred och bygger på en värdegrund som i grund och botten handlar om att vara en schysst kompis och medmänniska. Scouternas verksamhet är öppen för alla barn och ungdomar.

Bäver 6-7 år
Spårare 8-9 år
Upptäckare 10-11 år
Äventyrare 12-14 år
Utmanare 15-18 år
Rover 19-25 år