Nornhajken 2017

Nornhajken 2017 går av stapeln 19-21 Maj.

Nornhajken är en 3-dagars vandringshajk där patrullen får testa på sin samarbetsförmåga, scoutskillz och vandra runt i vacker skog, böljande sjöar och kanske något kalhygge i trakterna av Norns gamla bruksmiljöer.

Inbjudan Nornhajken 2017

Hej allihopa! Vi kör samma upplägg detta år. Som minimiantal i patrullen måste man vara 4 personer. Detta på grund av att patruller får bortfall av olika anledningar och man blir då enbart två detta fungerar inte på dom flesta kontroller. För att vi inte ska stänga dörren för dom som är färre än 4 eller helt enkelt inte har något lag i huvudtaget så finns det möjlighet att anmäla sig ensam. Om vi får in mer än 4 ”ensam” anmälningar så kommer vi att sätta ihop patruller, och förmedla kontakten mellan deltagarna. Eftersom det inte finns något formellt lag så har vi satt anmälningsavgiften för dessa till 150 kr per person.

Nornbrev nummer 3. Mars 2017

Flyttfåglarna anländer, åkrarna fylls av svanar och tranor. Men jag har ännu inte sett någon plastanka! Med anledning av detta så ska varje patrull ha med sig EN plastanka. Den får gärna vara redo för ett riktigt lagom äventyr i skogen. Tänk dock på att inte ta någons favoritanka, den kan eventuellt få för sig att följa med flyttfåglarna till en okänd plats.

Var redo, fler Nornbrev kommer! Kanske.

Nornbrev nummer 2 Mars 2017

Anmälningarna börjar strömma in och det leder naturligtvis till att det kommer att bli många scouter i skogen. Vi vill kunna ha koll på vilka ni är så vi inte blandar ihop er med vanliga skogsflanörer och därför har vi nu ett uppdrag till er.

Inför årets hajk ska varje patrull se till att ha med en lämplig patrullflagga som på något vis representerar vilka just ni i patrullen är. Det finns inga krav på hur flaggan ska se ut, mer än att den ska vara snygg, sitta på en lagom lång stav/pinne/gren, vara i en passlig färg samt gärna utan plastdetaljer.

Var redo, fler Nornbrev kommer!

Nornbrev nummer 1. November 2016

Vad tror ni det kan finnas för anledning till att ett gäng Hedemorabor gav sig ut på hala, moddiga och mörka vintervägar? Jo, det beror på att vi hade vårt första Nornhajksmöte! Nu är verkligen planeringen inför nästa år på gång och vi har redan kommit på flera bra kontrollförslag.

För att dessa kontroller ska kunna genomföras behövs det lite olika saker och det kanske är lika bra att ni börjar packa redan nu. Utrustningen som ni skall förse er patrull med är följande:

  1. Sex stycken pantburkar eller flaskor, alltså för cirka exakt 1 kr styck.
  2. Kontanter i form av exakt 27 kronor.

Är ni redo? Det är i alla fall vi!

Ha en bra vinter och håll koll efter fler Nornbrev