Höstupptakt!

Hej scouter/föräldrar,

En sak som vi oroat oss för i Hedemora scoutkår inför den kommande höstterminen är det tråkiga faktum att vi inte haft ledare så det räcker till alla avdelningar. Vi har flera gamla ledare som inte kan vara med oss av olika anledningar, bland annat flytt och jobb på annan ort.

Det verkar i skrivande stund som om det löser sig för alla avdelningarna. Men en ”nyhet” för året är att vi kommer vara tvungna att ha föräldrar som hjälper till med de 2 yngsta grupperna. Så du som har ett barn i någon av de grupperna kommer att behöva ställa upp på ca ett möte per termin – inte alltför betungande hoppas vi. Tvärtom kanske du som förälder upptäcker hur kul det är med scouting…

Men vi söker fortfarande efter föräldrar och/eller gamla scouter som vill engagera sig lite mer. Så om du känner dig sugen – hör av dig till någon av oss i styrelsen. Det finns absolut inga krav på att man måste kunna allt om träd och insekter eller varit scout när man var yngre – det räcker långt med ett glatt humör och att man vill göra en insats för våra barn.

Vilka vi är som sitter i styrelsen ser du under fliken ”Kåren”, eller så mailar du oss på hedemorascout@gmail.com

Upptaktsmöte Torsdag den 1.a september kl 18.30-19.30 vid sommarro på stadsberget. Samling för respektive avdelningar, lek och korvgrillning står på schemat för kvällen.

Tyvärr strulade det med inlämningen av annonsen så vi hoppas att djungeltrumman, sms, mail, lappar vid skolor, munmotmunmetoden och hemsidan räcker för att sprida information om upptakt.

Sedan blir en av de första aktiviteterna ett gemensamt kårmöte för alla avdelningar söndag den 18.e september i Dräcke. De som inte hittar dit samlas på stadsberget för gemensam avfärd kl 10.30. Tag med fika. Det kommer som vanligt att finnas eld för dem som önskar grilla en korv el dyl.  För närvarande har vi inget speciellt på programmet för den dagen men det finns alltid att göra – sly ska bort, ved ska huggas osv.

Välkomna till en trevlig scouthöst önskar styrelsen – Hedemora scoutkår.

//ABSF-tobbe