Utmanarnas paddelhajk

Hej på er allihop! Utmanarna i kåren har varit ute och paddlat kanot, 1-2/10. Vi startade från Turbo på fredagseftermiddagen och tog oss via ett antal sjöar och kanaler upp till Norn och kom tillbaks på lördag eftermiddagen. 

På fredagskvällen slog vi läger för natten på en liten tall-udde i en av sjöarna. Eftersom vi hade ett helt underbart väder så bestämde vi oss för att mer eller mindre sova under bar himmel. Vi drog upp kanoterna, välte dem uppochned och kröp mer eller mindre in under dessa. Patrullens tjejer höll elden igång ända framåt småtimmarna men vid halvfyra-tiden på morgonen tog veden slut. Men trots att kvicksilvret kröp ner mot nollan på natten så var det inga större klagomål på morgonen om att någon hade frusit. Som ledare tar man det som ett tecken på att ungarna lärt sig hur man klär sig!

Vi åt gemensam middag på kvällen bestående av pasta och köttfärssås – av älgfärs – smaskens fillibabba! Trots en liten miss med vattenmängden på lördagsmorgonen blev gröten godkänd. Undertecknad hade dock glömt att köpa äppelmos till gröten – sorry! Men det gick alldeles utmärkt att ha jordgubbssaft istället för sylt eller mos på gröten.

Inga missöden alls – en helt underbar upplevelse med ett underbart gäng… Suveräna ungar och kanontrevliga ledarkollegor! Det är sådana här helger som gör att man orkar med den grå vardagen med ett litet leende inombords.

Tack för mig/oss för denna gång, mvh ABSF, Tobbe 

Jo, förresten. Vi hade ett litet missöde. En av deltagarna i patrullen blev av med en kär vän, vi kan kalla honom Motor Ola. Han vilar nu på botten av sjön… Kunde inte simma trots att sim-kortet satt i och hade 41 kr kvar. En tyst ringsignal för Ola – Vila i frid! För simma kunde du ju inte – trots ditt rosa, fina skal. 

En reaktion på “Utmanarnas paddelhajk

  1. Ja underbara ungdomar och trevliga ledarkollegor att vara ute med i skog och mark. Som en av våra ungdomar sa under paddlingen: VI ÄR I VYKORTET!

Kommentarer inaktiverade.