Paddelhajk

Hej scouter,

Helgen som gick (10-11/9) var vi ett gäng äventyrare och utmanare som var ute och paddlade. Vi startade strax väster om St Tuna i Alderbäcken hemma hos familjen Höglund (Stort tack till Kalle och Åsa för all hjälp). Därifrån följde vi en å som slingrade sig hej vilt för att senare komma ut i Tunaån. Tack vare det myckna regnandet på sistone så var vattennivån i ån ungefär lika hög som en normal vårflod… På ren svenska – det var ganska rejäla forsar på sina ställen. Men vi (ledarna) är nöjda med att kunna säga att vi fick med oss alla ungar hem. Lördagens middag åt vi i Frostbrunnsdalen. Alltså hade vi obegränsad tillgång till iskallt dricksvatten – det finns en källa som sprutar vatten där.

Natten tillbringade vi i en fårhage ca 2 km öster om St Tuna, på väg mot tyllsnäs udde. Vi hade fått lov att lägga till vid en fårhage där det även fanns ett litet enkelt vindskydd så hälften av oss hade lyxen att både somna och vakna torra. De övriga – vi som bara hade en uppochnervänd kanot som skydd – vaknade kl 04.00 av att det började regna. Trots att yr.no lovat att det inte skulle regna… Lita aldrig på norrmän!  

Efter en uppskattad frukost bestående av havregrynsgröt och äppelmos så paddlade vi vidare på söndag morgon. Vi passerade tyllsnäs udde och kom ut i älven. Sen paddlade vi en bit till och tog sedan upp kanoterna vid Tylla, strax vid Torsång.

Stor eloge till alla ungar som var med – det e så jäkla kul att se hur mycket ni klarar av. Paddlingen blev ju som vi lovade – lite tuffare än de aktiviteter som ni är vana med. Men det var ärligt talat inte riktigt meningen att det skulle bli så här tufft… 

Vi ser fram emot en trevlig scouthöst // edra kära ledare.

Ett av de ställena där vi var tvungna att bära kanoter och packning.

Raserat kraftverk där vi var tvungna att bära kanoter och packning!