God fortsättning!

Hej scoutisar!

Hoppas att ni alla haft en god jul med allt vad det innebär: god mat, lata stunder på soffan och trevlig samvaro med nära och kära.

Några stycken av oss i vår familj bestämde oss för en stilla promenad på juldagseftermiddagen. Vi packade en ryggsäck med lite fika och begav oss till Dräcke. Väl framme fick vi se en ganska häftig syn: vid parkeringen/vändplan ligger resterna av ett rådjur. När vi kom fram dit med bilen får vi se några fåglar, bland annat en gigantisk rovfågel flaxa iväg, uppskattningsvis ca 2 meters vingspann… En otroligt mäktig syn. Vi kunde senare följa fåglarnas kamp i luften – tydligen  hade en av dem fått med sig en del av bytet! Häftigt!!!

Sen tog vi vår promenad och gick fram till stugan. Det märktes på hunden – Ronja – att det var  någon som varit där före oss, hon nosade och snokade väldigt intensivt. Vi satt oss sedan i ett av vindskydden och plockade fram vårt fika: då fick jag se att det fortfarande glödde av en stubbe som låg på brasan: Någon hade haft precis samma ide som oss – var firar man jul bäst om inte i ett vindskydd vid Dräckens strand? Och tydligen måste de personerna gått därifrån inte alltför långt innan vi kom dit… Någon man känner kanske?  

Såg att det var duktiga pojkar som släpat fram massor med grov ved – kanon. Så om någon känner att det blivit för mycket julmat så finns det massor med bra träning – kapa och klyva! Även moder natur har hjälpt till och lagt fram ved: tallen som stod precis bakom dass har gått av på ca 4-5 meters höjd. Toppen har rasat precis mellan dass och vedboden, bara touchat taket på dass. Bättre än så blir det inte – veden ramlar direkt ner på vedbacken! Manna från himlen! 

Med den rapporten från Dräcke önskar vi er alla en god fortsättning på helgen och ett riktigt gott nytt år!

//ABSF-tobbe, Kerstin, Ida och Ronja

Senaste nytt: efter att ha undersökt/sökt  på nätet har jag kommit fram till att det med största sannolikhet var en havsörn vi stötte på! Känns nästan lite overkligt men jag har kollat runt på nätet och läst och kollat bilder och det finns inget annat rimligt alternativ… Som sagt – Häftig upplevelse!

 

2 reaktion på “God fortsättning!

  1. Låter fint med en Dräckedag så här i jultid. Jag tror att det är min granne med några kompisar som varit vid stugan. Han har frågat mig och dom var där på morgonen och pimplade lite. Ha det gott. / Bitte

  2. Ja nog var det grannen alltid……han tyckte det var ett utmärkt sätt att fira sin 50årsdag på. Mysigt!

Kommentarer inaktiverade.