Nornhajken 2015

Nornhajken 2015 går av stapeln 22-24 maj!

Här nedan finns alla Nornbrev som hittills kommit ut samt inbjudan och även affischer om någon skulle vilja skriva ut och sätta upp på kåren.

Nornhajks anmälan

inbjudan-nornhajken-2015

Nornhajken affisch 2015_A4

Nornbrev nummer fem! Maj 2015

Det är så härligt att titta ut och se hur ljust det har blivit, vinterns kompakta mörker är nästan helt borta. Men inte helt, ibland lägger det sig ett obehagligt mörker över oss och då kan det vara bra att ha något som lyser upp tillvaron. Därför ska ni nu som, förmodligen, sista ingrediens i patrullpackningen plocka med ett stearinljus.

Denna gång avslutar jag enligt följande;
Var redo, nu blir det Nornhajk!

Nornbrev nummer fyra! Maj 2015

Tänk så skoj det kan vara på Nornhajken!
Sol, vackra skogar, roliga kontroller och frisk luft i massor.
Men ibland kör det ihop sig och blir kö, regnet står som spön i backen och massor med mygg. Då kan det behövas något som lättar upp stämningen och därför har vi tänkt att ni ska fylla
på er patrullpackning med en styck passlig seriepocket. Den kan lätta upp och underlätta vid de mest märkliga tillfällen.

Ja just ja, ta en tumstock också!

Som vanligt avslutar jag även denna gång som vanligt
Var redo, fler brev kommer! (Kanske)

Nornbrev nummer tre, april 2015

Vi hoppas verkligen att ni har anmält er nu till Nornhajken! Ni vet väl om att det blir färre och färre dagar kvar? Snart är det den 22 maj och vi står alla redo på den plats där starten ska bli. Men det gäller naturligtvis endast er som anmält er i tid.

För att ni ska bli riktigt redo så behöver ni packa ner följande nödvändigheter i patrullpackningen;

1. En stycken ren och oanvänd hundbajspåse.
2. Två gummisnoddar i lite stadigare modell.

Som vanligt avslutar vi som vanligt
Var redo, fler brev kommer!

Nornbrev nummer 2, mars 2015

Nu börjar äntligen kylan släppa, snön försvinna och ljuset återvända. Vi jobbar på för fullt med planerandet av Nornhajken 2015. Vi vill nu ge er lite extra information som ni kan ha nytta av.

  1. I år skärper vi kraven på antalet deltagare i patrullen. Ni måste nu vara minst fyra stycken. Är det så att någon partull inte lyckas få ihop så många kan ni gärna använda vår facebooksida och efterlysa nya patrullkompisar. Vem vet ni kanske till och med kan plocka ihop en vinnarpatrull J
  2. Vi vill också uppmärksamma er på det kloka i att träna minnesövningar i förvirrande och stressiga miljöer.
  3. Det sista tipset är att tänka på att bra balans och smidiga fötter kan hjälpa er i maj.

Härligt, det var väl bra och nyttig information!

Var redo, fler brev kommer!

Nornbrev nummer 1, januari 2015-01-14

Kylan biter ännu i skinnet. Mörkret ligger som en tung filt över landet. Ännu är det långt till vår och värme. Men vad kan väl då vara mer välkommet än att börja planera inför Nornhajken 2015?

Till en sådan viktig begivenhet behövs planering och åter planering. Det behövs även utrustning för att kunna klara av att genomföra diverse kontroller. Det är mycket som ska med och eftersom tiden går snabbt undan när man väl börjat med något roligt så är det bara att plocka fram ryggsäcken och börja fylla den med nödvändigheter.
Det första som ni skall skaffa och lägga i är:

1. Två stycken Pringlesrör. Är det någon av er som har någon form av avståndstagande från företaget som producerar Pringles så fungerar det lika bra med eventuella konkurrerande företags chipsrör. Men det måste vara med chips i och av samma modell och storlek som ett ”vanligt” Pringlesrör.
2. Förutom denna viktiga utensil ska ni även införskaffa en rulle silvertejp.
3. Slutligen ska ni även utrusta er med en eldtålig behållare som det går att poppa popcorn i.

Visst känns det härligt, nu är vi på gång igen!

Var redo, fler brev kommer!