Nornhajken 2014

Här nedan finns en pdf fil med resultatet för Nornhajken 2014

Resultat Nornhajken 2014

Varje år arrangerar Hedemora Scoutkår en tre dagar lång tävlingshajk i Nornskogarna utanför Hedemora. Äventyrare, Utmanare och Ledare kan delta. 2014 års hajk går av stapeln helgen den 23-25 maj

Inbjudan till den 40’de Nornhajken

Anmäl er patrull här!

Nornhajksbrev nummer 1 – 2014

Mörkret ligger tätt och kylan biter i skinnet. Vad kan då vara bättre än att börja tänka på årets Nornhajk! Alla ni som gått många gånger och ni som tänker vara med första gången gör ett bra val när ni bestämmer er för att delta, det är nämligen 40-årsjubileum. Vad kan då temat för hajken vara? Jo, naturligtvis 70-talet!

Ni får nu chansen att börja samla ihop lite patrull- och personlig packning. Det ni behöver till er patrull är en äkta Lp i sitt originalkonvolut. Alltså en svart, rund platt sak, inget modernt i form av mp3 och allt vad det heter.  Själva skivan ska vara från 1971, vara spelbar och uppmärkt så ni vet vem som är vems. Vad gäller den personliga packningen ska alla deltagare ha ett fint pannband i äkta discostil. Glitter och paljetter upskattas, men även lite mer hippieinfluerade går bra.

Utöver detta ska alla deltagare ha med sig en m10-mutter, den behöver inte vara från 70-talet.

Var redo – vi återkommer!

Nornhajksbrev nummer 2 – 2014

Nu är det äntligen dags för ännu ett Nornbrev. Snön har försvunnit, tillfälligt eller på ett bra tag, och gräset har börjat växa så smått. Vad kan väl då vara bättre än att fortsätta plocka ihop bra och nödvändiga saker till Nornhajken! Den första viktiga utensilien är en golfboll. Det andra föremålet är garn till virknålen. Tänk på att garnet ska vara i rätt längd, färg och grovlek. Slutligen ska ni ordna en enliters mjölkförpackning, tom och ursköljd. Ni har väl även kommit ihåg att anmäla er patrull! Kom ihåg att platserna är begränsade och om ni vill garantera er en bra plats i starten så bör ni anmäla er inom kort. Anmälningarna har redan börjat strömma in.

Var redo!

Nornhajksbrev nummer 3 – 2014

Tänk vad tiden går snabbt när man har något trevligt att se fram emot. Solen visar sig allt mer och nu har väl alla sjöar blivit av med isen,vilket är toppen för det kan hända att ni kommer att möta en badkontroll.
Men nog med kallprat, nu riktar vi in oss på real stuff. Packlistan är ännu långt ifrån komplett. Ni har fått information om vad ni ska packa och nu kommer tredje instruktionen. Till årets hajk behöver patrullen ytterligare utrustning och vad ni först ska fixa är en lämplig sax med bra skärpa.
Vi kommer även att ha ett extra tävlingsmoment där fotografering ingår, därför är det bra om ni tar med en mobil som innehåller en kamera, eller om det känns bättre så kan ni ta med en kamera som innehåller en telefon. Det viktiga är att ni tar med en apparat som klarar av att fota samt mms:a. Var också beredd på att de foton som ni får i uppgift att ta kan komma att publiceras på olika hemsidor.

Var redo! Vi återkommer….

Nornhajksbrev nummer 4 – 2014

Idag har vi gjort ännu en rekognisering av banan inför Nornhajken 2014, ni vet den där tävlingen som firar 40 år i år. Skogen ser väldigt bra ut och det blir många bra kontroller.
Har ni anmält er? Annars börjar det bli hög tid för det! Vi vill se så många scouter som möjligt så ta tag i er patrull och skicka iväg anmälningen till oss.
Vad vi däremot vill se så lite som möjligt av i år är bilar, vi har begränsade transport- och parkeringsmöjligheter. Därför ber vi er att försöka ordna med samåknng så mycket ni kan. Vi kör högst två bilar per patrull till målgången. Har någon fler bilar så får de stå vid starten till söndagen.

Var redo! Vi återkommer….

Nornhajksbrev nummer 5 – 2014

Vi planerar att ha en riktigt varm och solig hajk i år och därför väljer vi att ta bort lite packning så det blir lättare för er att bära. Det ni kan lämna hemma är den lilla ryggsäcken som finns med i patrullpackningen, men se till att komma ihåg den stora.

Var redo! Vi återkommer…. kanske, för nu är vi nästan framme vid 23 maj.