Nornhajken 2013

Varje år arrangerar Hedemora Scoutkår en tre dagar lång tävlingshajk i Nornskogarna utanför Hedemora. Äventyrare, Utmanare och Ledare kan delta. 2013 års hajk går av stapeln helgen den 24-26 maj

Nornhajksinbjudan 2013

Skulle tro att de flesta av er som varit med och planerat en hajk eller någon form av läger förstår att det ligger ganska många timmars jobb bakom ett så pass stort arrangemang som Nornhajken. Många scouter lägger ner massor med timmar. Både i skogen och letar fina platser åt er och även hemma vid skrivbordet och klurar ut roliga och utmanande kontroller… Och det gör vi bara för er skull! För det är så kul att träffa alla er trevliga scouter i skogen och sätta er förmåga att lösa problem på prov: oavsett om det gäller hantverk och småpyssel eller springa omkring med kompisen på axlarna… eller vad det nu kan vara för kontroll ni ”drabbas” av.

Var redo – förbered er väl – håll koll!

NORNBREV 1

Årets Nornhajk är under full planering och i år är inget undantag, den kommer att bli awesome!. Vi kommer även i år köra med ett antal nornbrev som läggs ut på hemsidan. Förutom den personliga packning och patrullpackningen kommer vi att lägga till en del bra att ha saker på utrustningslistan! Det första är till patrullpackningen och är ett kastspö och ett skeddrag till det (1/patrull). Håll koll! För nästa brev har redan börjat ta form!

NORNBREV 2

 Hej igen!

 Anmäl er snarast, snart  är hajken här..

 Plåten ska vara redo, vilken plåt tänker ni kanske? Jo den som ska vara med i er packning. Plåten ska vara en långpanna i storleken  ungefär exakt mellan 35-40x 45-50 cm.  Valfri tjocklek, dock ej tjockare än normalt. Ta dock ej pappas nyaste favoritlångpanna. Eventuellt kommer den att råka ut för diverse haverier och vara i ett väldigt dåligt skick efter helgen.

 Vad behöver vi mer kanske ni undrar. Jo en marängtårtbotten i exakt lagom storlek. 2 dl grädde av lämplig sort är också ett krav.

 Slutligen bör ni räkna ut att det är bra med en visp. Elvisp är ok, men kom då ihåg att ni behöver egen el eller skarvsladd hem.

 Håll koll, fler brev kommer inom kort, eller långt.

Nornbrev 3

Dags för ännu ett Nornbrev, nummer 3, kanske det sista men håll koll för
säkerhets skull…

Vi väljer nu att tvinga er till viss behärskning, även om det är roligt att
baka så kan det var en klar fördel om ni har en marängtårtbotten som är köpt
och förslagsvis rund. Ni ska också öka upp er patrullpackning med följande
utensilier:

1 konservöppnare
1 lilleman
samt en doftgran.

Var redo!

Kina Norström          0225 – 71 15 55
Christian Dahlström     073 – 93 53 902