Nornhajken 2016

Nornhajken 2016 går av stapeln 20-22 Maj

Inbjudan Nornhajken 2016

Nyhet 2016

Hej allihopa! En liten nyhet för i år är att man som minimiantal i patrullen måste vara 4 st. Detta på grund av att patruller får bortfall av olika anledningar och man blir då enbart två detta fungerar inte på dom flesta kontroller. För att vi inte ska stänga dörren för dom som är färre än 4 eller helt enkelt inte har något lag i huvudtaget så finns det i år möjlighet att anmäla sig ensam. Om vi får in mer än 4 ”ensam” anmälningar så kommer vi att sätta ihop patruller, och förmedla kontakten mellan deltagarna. Eftersom det inte finns något formellt lag så har vi satt anmälningsavgiften för dessa till 150 kr per person. Vi tycker detta är en skojig ide och hoppas att det är flera som nappar på detta. Det har kommit in en del frågor angående anmälan. Enklaste sättet att anmäla sig till nornhajken 2016 gör man genom att skriva i anmälningsformuläret som finns här på sidan.

Nornbrev nummer 3, mars 2016

Nu börjar vi närma oss hajken med stormsteg. Det är så mycket som ska planeras och ordnas. Kontroller ska förberedas, vägarna tinas och skogen ska fixas. Men vi har också ännu en uppgift till er som ska vara med och tävla. Det här brevet innehåller två nya saker som ska plockas ner i ryggsäcken tillsammans med bollen, knäckebrödet, ärtorna och rockringen. Hoppas ni har fixat allt det andra redan för nu börjar det bli mycket att hålla reda på.

Detta är alltså vad som gäller för det tredje Nornbrevet:

  1. En IKEA-kasse modell mellanstor.
  2. En förpackning spagetti 8-minuters, 500 gram.

Som vanligt avslutar jag med:
Var redo, fler brev kommer!

Nornbrev nummer 2, januari 2016

Äntligen har det blivit lite vinter med snö och kyla. Snart smälter dock snön undan och det blir vår. Vi hoppas att ni har börjat förbereda er för hajken. Är ryggsäcken framtagen? Har ni börjat träna er på alla de intressanta delar som hajken kan innehålla? Om inte så är det verkligen på tiden. För att ni ska komma i den rätta fysiska formen ska ni nu få plocka fram ett lämpligt träningsredskap, en rockring! Kom igång och träna ordentligt och när ni är klara så packar ni i den i ryggsäcken ovanpå knäckebrödet som väl redan ligger där.

Detta är alltså vad som gäller för det andra Nornbrevet:
1. En rockring, det går alldeles utmärkt att ta en sådan där vanlig modell som är rund och liksom ihålig. Ta gärna en i rätt storlek och färg.
2. Eftersom rockringen är lite otymplig att få med sig så ska ni också packa ner lite mer smidiga saker. Fixa en förpackning med 500 gram torkade gula ärtor som då förslagsvis läggs ovanpå rockringen.

Som vanligt avslutar jag med:
Var redo, fler brev kommer!

Nornbrev nummer 1, december 2015-11-25

Det är så trist ute, grått och blött. Snön lyser än så länge med sin frånvaro och våren känns långt borta.I allt detta elände vill vi nu lysa upp tillvaron för er alla, därför kommer nu det första Norn-brevet inför hajken 2016.

Precis som förra året kommer ni att få lov att packa en massa ”brahasaker” utöver det som står på packlistan. Packning kräver planering så ställ nu fram en rejäl ryggsäck och börja lägg i, för nu är det snart dags för hajk 

Det första ni skall skaffa och lägga i ryggsäcken är:

1. Ett paket Leksands knäckebröd. Ta ett oöppnat runt paket, inte ett rektangulärt och det måste vara hål i det. Alltså inte i paketet, men i kakorna.

2. Vad kan behövas efter detta? Jo en rund boll. Det ska vara en tennisboll och ha samma storlek som en sådan vanligtvis har.

Visst känns det härligt, nu är vi på gång igen! När vi ändå håller på så passar vi också på att hälsa er alla en God Jul och ett Gott nytt år!

Var redo, fler brev kommer!

korpen 5